Lirik/rumpaka Panambih NIMANG (tembang sunda Cianjuran, Kacapi Suling)

Sampurasun ...
kadang wargi anu mikadeudeuh kana budaya sunda tembang cianjuran, utamina para juru mamaos/juru tembang; saupami meryogikeun tembang-tembang Cianjuran, tiasa nyalin /copas sakumaha nu diperyogikeun, sapertos anu parantos diposting di handap ieu. Nu dipalar teu aya sanes nyaeta pikeun ngamumule budaya karuhun urang, budaya sunda nu utama, anu warsih ayeuna geus mimiti kadeseh ku budaya deungeun. mugia catetan ieu sasieureun sabeunyereun tiasa ngahudang rasa geusan leuwih mikacinta malah mandar tiasa nepakeun ka generasi urang jaman ayeuna. Mugi-mugi bae aya guna sareng mangpaatna kanggo balarea. 

*Nimang*
Nelengnengkung, nelengnengkung geura gede geura jangkung geura nyiar elmu luhung geura mikanyaah indung lunta ka tungtung Cipandan dugi kana babantarna cinta na indung ka anak sesah milari pantarna
ngalanglang tungtung Cipandak lepas ningal sagarana melangna indung ka anak langkung ti ka salirana 
geus subuh di megamendung isuk di tungtung Cimanggu geus puguh waktu ngakandung diuk nangtung teh ngaganggu. lagu/rumpaka: N.N.

gambar ilustrasi : sumber google.com


sumber :
Lagu-lagu Mamaos Tembang Sunda Laras Pelog

Disusun ku Sobirin. 
Previous
Next Post »