NIAT ZAKAT FITRAH (BASA SUNDA)



1.    Niat zakat Fitrah keur sorangan
نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ زَكَاةَ الْفِطْرِعَنْ نَفْسِىْ فَرْضًا ِللهِ تَعَالَى
NAWAITU AN-UKHRIJA ZAKAATAL FITHRI ‘ANNAFSII FARDHAN LILLAHI TA’AALAA
Niat kaula ngaluarkeun zakat fitrah keur awak kaula, Fardu karna Allah Ta’ala.
2.    Niat zakat Fitrah keur pamajikan
نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ زَكَاةَ الْفِطْرِعَنْ زَوْجَتِيْ فَرْضًا ِللهِ تَعَالَى
NAWAITU AN-UKHRIJA ZAKAATAL FITHRI ‘AN ZAUJATII FARDHAN LILLAHI TA’AALAA
Niat kaula ngaluarkeun zakat fitrah keur pamajikan kaula, Fardu karna Allah Ta’ala.
3.    Niat zakat Fitrah keur anak laki-laki atawa awewe
نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ زَكَاةَ الْفِطْرِعَنْ وَلَدِيْ… / بِنْتِيْ… فَرْضًا ِللهِ تَعَالَى
NAWAITU AN-UKHRIJA ZAKAATAL FITHRI ‘AN WALADII… / BINTII…
FARDHAN LILLAHI TA’AALAA
Niat kaula ngaluarkeun zakat fitrah keur anak kaula anu lalaki (sebut ngarana) /
anak kaula anu awewe (sebut ngarana), Fardu karna Allah Ta’ala.
4.    Niat zakat Fitrah keur jalma anu diwakilan
نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ زَكَاةَ الْفِطْرِعَنْ (…..) فَرْضًا ِللهِ تَعَالَى
NAWAITU AN-UKHRIJA ZAKAATAL FITHRI ‘AN (……) FARDHAN LILLAHI TA’AALAA
Niat kaula ngaluarkeun zakat fitrah keur …. (sebut ngarana), Fardu karna Allah Ta’ala.
5. Niat zakat Fitrah keur sorangan jeung kabeh jalma anu ditanggung nafakahna
نَوَيْتُ أَنْ أُخْرِجَ زَكَاةَ الْفِطْرِعَنِّىْ وَعَنْ جَمِيْعِ مَا يَلْزَمُنِىْ نَفَقَاتُهُمْ شَرْعًا فَرْضًا ِللهِ تَعَالَى
NAWAITU AN-UKHRIJA ZAKAATAL FITHRI ‘ANNII WA ‘AN JAMII’I MAA YALZAMUNII NAFAQAATUHUM SYAR’AN FARDHAN LILLAHI TA’AALAA
Niat kaula ngaluarkeun zakat fitrah keur awak kaula jeung sakabeh kulawarga kaula anu ditetepkeun sacara hukum sara nganafakahannana, Fardu karna Allah Ta’ala.

Ijab Qabul
قَبِلْتُ زَكَاتُكَ للهِ تَعَالَى



Previous
Next Post »